nieuws

Nieuw stadion voor The Spurs, Londen

Geen categorie

Dat er in de Engelse voetbalcompetitie meer geld omgaat dan in de Nederlandse is algemeen bekend. Niet alleen Chelsea toonde onlangs hun plannen voor een (ver)nieuwd stadion naar een ontwerp van Herzog & de Meuron ook de Spurs verhuizen naar een fonkelnieuw stadion van Populous.

Nieuw stadion voor The Spurs, Londen

Volgens de Londense voetbalclub wordt de nieuwe huisvesting het grootste stadion van Londen met maar liefst 61.000 toeschouwers. Dat zijn er ongeveer 500 meer dan het Emirates Stadium van Arsenal en 1000 meer dan het nieuwe Stamford Bridge van Chelsea.

 New Stadium Tottenham Hotspurs door Populous

Het stadion moet in 2018 zijn deuren openen, hierdoor speelt de club een seizoen in een ander onderkomen. Als alternatief wordt Wembley genoemd. Eerder had de Londense club plannen om het Olympic Stadium te kopen en dan te slopen.

Chelsea Stamford Bridge Londen Herzog & de Meuron
Impressie van Stamford Bridge van Chelsea door Herzog de Meuron

Het stadion gaat ook onderdak bieden aan de NFL. Hiervoor heeft de club een tienjarig contract afgesloten met de Amerikaanse Football bond. Met dit in gedachte heeft Populous het ontwerp aangepast met grotere kleedkamers en een verschuifbaar speelveld met kunstgras.

Reageer op dit artikel