nieuws

Wonen in de bomen met Archikidz

Geen categorie

Tijdens Archikidz Rotterdam geven kinderen van 7 t/m 11 jaar les aan architecten hoe je echt gave gebouwen moet ontwerpen. Dit jaar laat de jonge garde op zaterdag 6 juni zien hoe je kunt wonen in de bomen. Er is genoeg teken- en knutselmateriaal voorhanden om een boomdroomhuis te bouwen. Aan het eind van de dag wordt er een waar bos met fantasiebouwsels opgericht.

Wonen in de bomen met Archikidz

Ester martens, bestuurslid van Stichting Archikidz Rotterdam, is deze dagen druk bezig met alle voorbereidingen. Het thema van dit jaar spreekt tot de verbeelding, zo merkt ze. Het loopt goed met het aantal aanmeldingen, maar er zijn nog een plekken beschikbaar. Er kunnen maximaal 320 kinderen meedoen. Snel aanmelden dus!

Ouders ook onder de pannen

Goed om te weten: ouders mogen kijken naar hun kinderen terwijl ze bezig zijn, maar niet storen bij het creatieve proces! Ouders hoeven zich echter niet te vervelen als hun kinderen aan het werk zijn. Het fotomuseum is met korting te bezoeken en verder valt er genoeg te doen op de WIlhelminapier.

Vrijwilligers

Een vast ritueel is de oproep voor architecten die als vrijwilliger de kinderen willen assisteren bij het realiseren van hun fantasierijke schaalmodellen. Als ze goed luisteren, mogen de architecten in beperkte mate adviseren over hoe je een woning inricht, hoe je een huis in komt. “De ervaring leert dat de kinderen de volwassenen flink aan het werk zetten, dus er kunnen nooit genoeg architecten rondlopen” aldus Martens. Wie zich nog wil aanmelden als vrijwilliger, kan een mail sturen naar de organisatie.

Sponsor een boom!

Het evenement is gratis toegankelijk,wat vrij uniek is gezien de opzet. Een deel van de kosten wordt bijeengebracht via sponsoring en geheel in stijl met het thema zijn er een aantal interessante sponsormogelijkheden bedacht. Wat dacht je van een eigen hangmat die je tegen betaling mag ophangen in het bos? Daarnaast wordt van elke bijdrage een boom geplant via Het Nationaal Bossenfonds.

Reageer op dit artikel