nieuws

Video van de Week: Gravity door Clemens Wirth

Geen categorie

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment zijn. Ditmaal een video die de invloed van zwaartekracht in beeld brengt.

Alle architecten hebben in hun ontwerpen te maken met de kracht van de aarde. Om een gebouw vorm te geven, dient de zwaartekracht immers tegengewerkt te worden. Dit betekent dat er altijd veel tijd gaat zitten in het uitdenken van de constructie van een gebouw.

In onderstaande video toont Clemens Wirth met enkele analoge experimenten de invloed van de zwaartekracht door deze te manipuleren.

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel