nieuws

Stadsherstel en revitalisering door transformatie

Geen categorie

Twee projecten in Parijs en Amsterdam tonen de revitalisering en het stadsherstel
van een hele wijk nadat verlaten industrie- en remisegebouwen nieuw leven zijn ingeblazen. In Parijs is op basis van een masterplan van oma (Floris Alkemade) een omvangrijk programma gerealiseerd met woningen, kantoren, scholen en
winkels.

Stadsherstel en revitalisering door transformatie

 Een team van vijftien architecten heeft het superblok verder uitgewerkt. In Amsterdam is een verlaten tramremise onder de hoede van André van Stigt getransformeerd in een populaire ontmoetingsplek waarvan een bibliotheek,filmzalen, galerie, fietsenmaker, restaurant, hotel, kantoren en parkeergarage deel uitmaken. In beide gevallen betekent de transformatie een verlevendiging van de gehele buurt. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel