nieuws

‘Nieuw’ stadion voor West Ham United

Geen categorie

In 2016 ruilt FC West Ham United het vertrouwde stadion (Boleyn Ground) in voor het ‘nieuwe’ Queen Elizabeth Olympic Park Stadion in Londen. De ‘Hammers’, momenteel op de tiende plaats in de Engelse Premier League hopen deze positie dan te verbeteren.

‘Nieuw’ stadion voor West Ham United

Helemaal nieuw is het stadion niet. Het is het voormalig Olympisch Stadion van de Zomerspelen in 2012 in Londen. Ontwerper was toen en is nu Populous.

West Ham United wordt de belangrijkste gebruiker van het nieuwe stadion maar daarnaast is er ook ruimte voor atletiekwedstrijden. Zo worden in 2017 zowel het IAAF wereldkampioenschap atletiek gehouden en de IPC Wereldkampioenschappen atletiek. 

West Ham United nieuw stadion door Populous

Olympic Stadium Londen 2012
Het stadion zoals het is gebruik voor de Spelen in 2012  

 

Reageer op dit artikel