nieuws

De mooiste architectuurfoto van oktober

Geen categorie

De redactie van de Architect houdt van goede fotografie. Wij vinden dat een mooie foto tot zijn recht moet komen in ons tijdschrift. Daar besteden we veel aandacht aan. Elke maand hijsen we een van de mooiste foto’s uit de laatste editie op het schild. Ditmaal is een foto uit de serie die Jeroen Musch speciaal voor de Architect maakte van het Erasmus Paviljoen door Powerhouse Company en De Zwarte Hond.

De mooiste architectuurfoto van oktober

Het Erasmus Paviljoen van Powerhouse Company en De Zwarte Hond kent, door de dag heen, telkens weer een andere uitstraling naar de omgeving en haar gebruikers toe. De verstelbare lamellen geven het gebouw een bijzondere gelaagdheid, wat moeilijk vast te leggen is op beeld. Jeroen Musch kreeg de opdracht in een samenhangende fotoserie het Erasmus Paviljoen vast te leggen, zodat alle kwaliteiten van het gebouw goed naar voren komen.

In deze foto komt de gelaagdheid van het Erasmus Paviljoen op een mooie wijze tot uitdrukking, doordat zowel het exterieur als het interieur naar voren komen. Links in beeld is nog net te zien wat zich buiten afspeelt, terwijl achter de gebogen houten binnenwand op speelse wijze een glimp van de rode theaterzaal kan worden opgevangen. Tegelijkertijd toont de foto hoe het grand café als verbindend element functioneert tussen het plein buiten en de theaterzaal in het midden van het gebouw.

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel