nieuws

#DDW14 tip 6: Sectie-C

Geen categorie

Er is zoveel te doen tijdens de Dutch Design Week dat keuzestress onvermijdelijk is. De redactie van de Architect helpt. De afgelopen twee weken tipten we dingen die je niet mag missen. Vandaag brengen we je de laatste tip van dit jaar: het bruisende Sectie-C.

#DDW14 tip 6: Sectie-C

Dat er veel te doen is in de Strijp Area mag ondertussen niet meer onbekend in de oren klinken. Minder bekend is de East Area, waar onder andere Sectie-C zich bevindt. Het is een voormalig kantoor- en fabriekscomplex aan de oostelijke rand van Eindhoven, waar nu 94 designers, fotografen, ontwerpers en andere creatieve bedrijven hun atelier hebben gevestigd. Het relatief onbekende stukje Eindhoven is een lust voor de zintuigen. Tijdens de Dutch Design Week staan de deuren van de het creatieve industrieterrein wagenwijd open voor iedereen die wil. Bovendien is er muziek, bier, wijn, koffie én eten. Kortom: de perfecte plek om je DDW-dag af te sluiten.


Expo DDW-Doom-Pa-Di-Dee 

Doe mee aan de expo ‘DEE-DEE-WEE-DOOM-PA-DI-DEE’. Alleen de naam belooft al een feestje! Bezoekers en ontwerpers ontmoeten elkaar in dynamisch tentoonstellingslandschap, in een van de grootste industriële hallen op Sectie-C. Televisiesets gevuld met recente projecten en producten van jong talent en gevestigde studio’s fungeren als staalkaarten van hedendaagse ontwikkelingen in de wereld van vormgeving en toegepaste kunst. Het werk van een zorgvuldige selectie ontwerpers, kunstenaars en architecten wordt verder uitgelicht in de ‘coulissen’. Wij hebben nog geen idee wat dit inhoudt, maar we zijn zeer benieuwd!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het mooiste. Elke dag zijn er drie gouden tickets te winnen die de gelukkige bezoeker direct toegang verschaffen tot een persoonlijke ontmoeting en workshop met een van de deelnemende makers. Meer info: hier.

Aan Tafel

Heb je het wel gezien bij de tentoonstelling, of heb je gewoon honger? Naast allerlei barretjes en kraampjes voor de benodigde lunch en tussendoortjes, kan je op Sectie-C ook in de avonduren terecht voor een maaltijd. Aanschuifrestaurant Aan Tafel brengt je een overheerlijk driegangen menu. Vergeet niet te reserveren;sms of mail naar Ruud: 06-11352669 of ruud@blackwatch.nl

In de East Area van de DDW zijn uiteraard ook vele andere interessante dingen te beleven. Bijvoorbeeld de al eerder getipte Shapeways, die een rondleiding geven door hun 3D-printfabriek.

Meer informatie over Sectie-C op de DDW, zoals openingstijden en toegangsprijzen,  vind je hier.

Reageer op dit artikel