nieuws

DDW 2014 Tip 2: Kinegrity

Geen categorie

Er is zoveel te doen tijdens de Dutch Design Week dat keuzestress onvermijdelijk is. De redactie van de Architect helpt. De komende twee weken tippen we elke dag iets wat je niet mag missen. Vandaag: Een paviljoen met een bewegend en energieopwekkend dak.

DDW 2014 Tip 2: Kinegrity

 

 

Op Strijp S is tijdens de Dutch Design Week een bijzonder paviljoen te bewonderen. Twee studenten van de TU/e, Lucas Klerk en Peter Koelewijn, ontwikkelden samen met professor Arno Pronk een kinetisch dak met zonnepanelen.

Gebruikmakend van het Tensegrity-principe maakten ze een tentstructuur met spandraden en stalen staanders. Bovenop de staanders zijn zonnepanelen gemonteerd. Door te spelen met de lengte van de spandraden, kan de richting van de staanders worden aangepast aan de stand van de zon, waardoor de zonnepanelen altijd optimaal licht vangen.
Meer informatie over het paviljoen vind je hier.

Klik op bovenstaande afbeelding om naar een video te gaan waarin Kinegrity wordt uitgelegd.

Reageer op dit artikel