nieuws

Nieuwe Waterwegboulevard Maassluis in gebruik

Geen categorie

De vernieuwde boulevard aan de Waterweg in het Zuid-Hollandse Maassluis is klaar. Ontwerpbureau plein06 ontwierp samen met de gemeente Maassluis een ontmoetingsplek aan de Waterweg die de stad tegelijkertijd een nieuw gezicht aan de waterkant geeft. De nieuwe boulevard en het evenemententerrein spelen een centrale rol in de viering ‘ervaar400jaar’ Maassluis.

Nieuwe Waterwegboulevard Maassluis in gebruik

Door de introductie van een betonnen slinger transformeerde plein06, de rommelige parkeerplaatsen tot een aantrekkelijke en stoere multifunctionele en flexibele ontmoetingsplek. Binnen de 6000m2 van het projectgebied zijn diverse gebruiksplekken met hoge verblijfskwaliteit gemaakt.

Waterwegboulevard Maassluis Foto Sijmen Schroevers

Voetballende kinderen, picknickende families, botenspotters, camperplekken, hardloopclubjes, kleine en (middel)grote evenementen of gewoon een plek om te rusten – door slim ontwerp krijgen uiteenlopende functies onafhankelijk van elkaar op de boulevard een plek.

Waterwegboulevard Maassluis Foto: Sijmen Schroevers

De groenslinger rijgt de diverse verblijfsplekken aaneen en markeert de scheiding tussen boulevard, parkeerplekken, grasveld, pleintje en camperplekken. De kop van het plein wordt gesierd door levensgrote letters ‘Maassluis’. Een herkenbaar beeld voor de aankomende boten en speelobject voor de kinderen van Maassluis.

Waterwegboulevard Maassluis

Waterwegboulevard Maassluis
De nieuwe boulevard en het evenemententerrein spelen een centrale rol in de viering ‘ervaar400jaar’ Maassluis. De twee foto’s zijn gemaakt door  Alexandra van Burik-van der Vlugt

In het ontwerp van de waterwegboulevard zijn eenvoudige elementen zoals een goed gedraineerd grasveld en een pleintje met een prettige maat, onafhankelijke plekken waar een scala aan activiteiten kan plaatsvinden. Tegelijkertijd kunnen de ruimten gezamenlijk gebruikt worden als middelgroot evenemententerrein.

Waterwegboulevard Maassluis

Groen verhoogt de belevingswaarde van de plek en verbindt mensen met natuur. Met het zorgvuldig door plein06 uitgekozen beplantingsschema versterkt het ontwerpbureau de ecologie in de omgeving. Het slingerende betonelement is gevuld met een gevarieerd palet aan vaste planten, wilde bloemen en grassen. De huidige granietstenen kades aan de Waterweg staan vol met natuurlijk en ruiger groen. Zo ontstaat in combinatie met deze ontwikkeling een groter foerageer- en voedselrijk gebied voor soorten die leven op de grens van land en water.

Reageer op dit artikel