nieuws

Video van de week: spectaculaire winnaar MoMA PS1 young architects program

Geen categorie

De jonge New Yorkse architecten van The Living mogen dit jaar het paviljoen op de binnenplaats van kunstinstelling PS1 realiseren. Meer nog dan vorige edities is dit paviljoen een experiment. De structuur is opgebouwd uit 100% composteerbare bouwblokken die ‘groeien’ door een innovatief proces waarbij schimmels worden losgelaten op een pulp van maisstengels. Twee video’s laten zien hoe het paviljoen is opgebouwd en hoe de bouwblokken tot stand komen.

Het PS1 paviljoen, dat gedurende de hele zomer onderdeel zal uitmaken van de evenementen die PS1 op haar binnenterrein organiseert, bestaat uit een organische structuur die uitmondt in een tweetal torens. De bovenzijde hiervan is bekleed met een speciaal voor dit doel ontwikkelde reflecterende folie (nergens staat uitgelegd hoe recycleerbaar deze folie is, maar dat terzijde).

Hieronder de video die de ontwerpers van the living maakten om hun ontwerp uit te leggen.

Nieuwsgierig hoe de bouwblokken worden gemaakt? Check deze video van de producent Ecovative.

 

Reageer op dit artikel