nieuws

Video van de Week: Rotterdam in 3D, van bombardement tot wederopbouw

Geen categorie

Met grote bewondering presenteren wij deze Video van de Week: een digitale animatie van de geschiedenis van Rotterdam. In anderhalve minuut wordt de toeschouwer meegenomen op een digitale rondreis, van het ontstaan van de stad, via het bombardement in de Tweede Wereldoorlog (Stage One) , tot de wederopbouw en de situatie van de laatste jaren (Stage Two).

Video van de Week: Rotterdam in 3D, van bombardement tot wederopbouw

De animatie is gecreëerd door Studio Analoog, een jonge onderneming gevestigd in, hoe kan het ook anders, Rotterdam. Het  heeft zich  gespecialiseerd in 3D design: animaties, visualisaties en motion graphics, met als doel deze toe te passen in kwalitatief hoogwaardige en innovatieve communicatievormen, zoals projecten voor de gemeente Rotterdam en Radio 538.

Een digitale wereld

Waar vroeger nog werd teruggegrepen op een handgemaakte maquette of schets voor de verduidelijking van een ontwerp of een verhaal, ziet men vandaag de dag vooral digitale beelden, renders, photoshops en animaties. Deze maken het mogelijk een verhaal in enkele minuten overzichtelijk en duidelijk over te brengen aan de ontvanger. De animatie van Studio Analoog is daar een zeer goed voorbeeld van. In een geabstraheerde wereld, maar met net genoeg details om herkenbaar te zijn, wordt de toeschouwer meegenomen op een vlucht door de geschiedenis van Rotterdam. Verbazingwekkend en animerend maar tegelijkertijd informatief.

Dus neem even twee minuten pauze en laat je verwonderen door deze digitale wereld!

Hieronder de animatie van Rotterdam Stage 1.

  

Reageer op dit artikel