nieuws

DOK9000 eerste selectie woonblok Gent

Geen categorie

DOK9000, het team waarvan Onix Architecten en Stéphane Beel Architects deel uitmaken, mag als eerste aan tafel voor de onderhandelingen rondom het project Wonen aan de Schipperskaai in Gent. De komende jaren verrijzen in het volledige gebied rond de Oude Dokken ongeveer 1500 woningen. Het deel aan de oostzijde van het Handelsdok komt het eerst aan de beurt. Langs de Schipperskaai komen ongeveer 350 woningen, woongroen, een basisschool, een crèche en een sporthal.

DOK9000 eerste selectie woonblok Gent

Voor de bouw van de woningen, verdeeld over drie bouwkavels, en de aanleg van twee zones voor woongroen gaat stadsontwikkelaar Sogent in zee met een private partner. Dat is een team dat uit verschillende partijen (zoals ontwikkelaars, architecten, duurzaamheidsspecialisten, financiële experten, enzovoort) is samengesteld. DOK9000, het team rond projectontwikkelaars Re-Vive, Vanhaerents Development en Van Roey Vastgoed, is de voorkeurspartner.

DOK9000 is een samenwerkingsverband met Onix, Stéphane Beel Architects, Maat-ontwerpers, BLAF architecten, denc!-studio, Ontwerpbureau Pauwels, Ingenium, Hydroscan, Vectris, Common Ground, Daidalos Peutz bouwfysisch ingenieursbureau, E-STER, DEC, ESA en ELD. Bijkomende onderaannemers zijn Artes Depret & Van Roey.

Ambitieus plan

Het voorstel viel volgens Onix op door “de diversiteit in woningen en publieke ruimtes, de aandacht voor collectiviteit en de verregaande ambities op het vlak van mobiliteit en duurzaamheid”.


De moestuin op de begane grond staat open voor buurtbewoners. 

Reageer op dit artikel