nieuws

Thema: Opdrachtgeverschap

Geen categorie

Veel architecten zien de persoonlijk betrokken opdrachtgever die nog altijd als ideaal. In de loop der tijd is het opdrachtgeverschap echter professioneler en complexer geworden. In het samenspel tussen projectontwikkelaar, projectmanager en eindgebruiker is het lang niet altijd duidelijk meer wie nu echt de baas is.

Thema: Opdrachtgeverschap

Het Themakatern van de laatste de Architect van dit jaar staat uitgebreid stil bij de nieuwe ontwikkelingen. Want ook het uitvoerend bouwbedrijf vervult deze rol steeds vaker. Het beeld van een zakelijke afstand tussen opdrachtgever en architect overheerst. Het wordt vast niet meer als vroeger, maar de relatie tussen architect en opdrachtgever staat op het punt een nieuwe, interessante fase in te gaan.

 

Alijd van Doorn beschrijft het proces in het artikel ‘Van bouwheer tot coalitiepartner’ en biedt achtergrondinformatie in het artikel ‘Opdrachtgevers in beeld’. Leentje Volker beschouwt de opdrachtgever in het stuk ‘De publieke opdrachtgever als studieobject’. Harm Tilman hield een interview met Peter van der Gugten en Robert Winkel.

Reageer op dit artikel