nieuws

Fietsbrug Zoetermeer berijdbaar

Geen categorie

Deze donderdag opent na jaren gesteggel over de aanbesteding, het ontwerp en veranderende politieke inzichten, toch de nieuwe fietsbrug in Zoetermeer. Het ontwerp voor de verbinding tussen het Westerpark en de Nieuwe Driemanspolder in het Buytenpark is afkomstig van de Leidse architect Syb van Breda. De brug gaat de naam van oud-burgemeester Jan Waaijer dragen.

Fietsbrug Zoetermeer berijdbaar

De fietsbrug vormt een schakel in de verbindingen tussen de wijken Meerzicht, Buytenwegh, Rokkeveen, Leidschenveen en Ypenburg. De Waaijerbrug ligt op de kruising van twee regionale recreatieve routes die vier waardevolle Nederlandse landschappen met elkaar verbinden: Westland, Midden Delfland, Groene Hart en Duinlandschap.

Waaijerbrug 

Vertraging
Het ontwerp is het resultaat van een al in 2009 uitgeschreven prijsvraag. Hobbema 2.0, het ontwerp van de Leidse architect Syb van Breda kwam als winnaar uit de bus. Omdat een eerste aanbesteding volgens de gemeente niet tot het gewenste resultaat leidde is vertraging ontstaan in de aanleg. Het ontwerp is versoberd waarna een tweede aanbestedingsronde volgde. De eerste werkzaamheden voor de brug zijn vorig jaar al uitgevoerd. Toen is grond gestort op de plaatsen waar de op- en afritten van de brug moeten komen.

Reageer op dit artikel