nieuws

Eerste steen zorghotel Drie Eiken Antwerpen

Geen categorie

Zorghotel Drie Eiken in Antwerpen, een tussenstap tussen ziekenhuis en thuis, krijgt vorm nu vorige week de eerste steen is gelegd voor het project. Het hotel is bedoeld voor patiënten die na een ziekenhuisopname een adempauze nodig hebben. EGM Architecten tekenden samen met het Vlaamse LLOX architecten het ontwerp.

Eerste steen zorghotel Drie Eiken Antwerpen

 

De Drie Eiken krijgt de allure van een viersterren hotel. Door de plaatsing in een heuvel wordt het gebouw geintegreerd met zijn omgeving. Daarnaast wordt op deze manier het groen het hotel binnengehaald, een terras op het zuiden moet dit gevoel compleet maken.

 Zorghotel Drie Eiken Antwerpen 

 Zorghotel Drie Eiken 

Het ontwerp van EGM en LLOX voor het zorghotel bestaat uit een compacte kubus van zes lagen. Het gebouw is ruim 4.500 vierkante meter groot en krijgt 68 kamers, een restaurant met bijbehorende keuken, administratie en sport- en wellnessfaciliteiten. In de kamers is ruimte voor de zorg en rooming-in van de partner of verzorger.

 Zorghotel Drie Eiken 

Zorghotel Drie Eiken wordt naast het Universitair Ziekenhuis Antwerpen gebouwd en is een gezamenlijk initiatief van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en het AZ Monica.

 Zorghotel Drie Eiken 

Reageer op dit artikel