nieuws

Geurst & Schulze geeft vorm aan voormalig JuBi

Geen categorie

Geurst & Schulze architecten gaat de transformatie van de ministeriegebouwen van Justitie en Binnenlandse Zaken vormgeven. In de panden aan de Turfmarkt en Schedeldoekshaven in Den Haag komen woningen, commerciële ruimtes en een vestiging van de Faculteit Campus Den Haag (Universiteit Leiden).

Geurst & Schulze geeft vorm aan voormalig JuBi

Medio 2014 wordt gestart met de realisatie van 170 appartementen, duizend vierkante meter aan commerciële ruimte en 13.000 vierkante meter universiteitsruimte. Ook komen er 224 parkeerplaatsen.

Bouwbedrijf Heijmans is verantwoordelijk voor de eerste fase van de herontwikkeling, die in 2016 moet zijn afgerond, alsmede over het tijdelijke beheer en de exploitatie van de gebouwen. De contractwaarde van de eerste fase bedraagt circa 65 miljoen euro.

In september mag het Today Arts Festival de gebouwen een weekend gebruiken.

De JuBi-torens nu

Reageer op dit artikel