nieuws

Financiële reservering voor Fort bij Hoofddorp

Geen categorie

Serge Schoemaker Architects heeft de basis gelegd voor de financiële reservering van de provincie Noord-Holland van 900.000 euro voor de restauratie en ontwikkeling van Fort bij Hoofddorp.

Financiële reservering voor Fort bij Hoofddorp

 

 

 

Het Fort bij Hoofddorp is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De provincie Noord-Holland draagt met de reservering 50 procent bij aan de restauratie van het werelderfgoedmonument. Een belangrijke stap richting de daadwerkelijke omzetting van de plannen. De restauratiekosten zijn door het architectenbureau begroot op 1.8 miljoen euro, de totale kosten voor de ontwikkeling op 2.25 miljoen euro.

 Hoofddorp

Naast een plan voor de restauratie heeft Serge Schoemaker Architects in 2012 een ontwerp gemaakt voor de herbestemming van het fort. Het terreplein, bovenop het fort, moet het nieuwe kloppende hart worden van het forteiland. Hier moet, als het aan de initiatiefnemers ligt, een openluchttheater komen voor 300 toeschouwers. Het interieur van het fortgebouw zal worden getransformeerd tot restaurant, waarbij de eettafels zullen worden opgehangen aan de massieve gewelven.

De reservering geldt tot uiterlijk 31 december 2015.

 Fort bij Hoofddorp 

Reageer op dit artikel