nieuws

Almere krijgt Icedôme

Geen categorie

De KNSB en NOC*NSF hebben Almere de nieuwe trainings- annex topsporttempel voorlopig gegund. Daarmee gaat nu de zogenoemde Alcatel-termijn van een week in. In die tijd kunnen de andere kandidaten, Thialf in Heerenveen en Transportium in Zoetermeer besluiten een kort geding tegen de voorlopige gunning in te stellen. Zoetermeer zal dat in ieder geval doen, Friesland hoogstwaarschijnlijk ook.

Almere krijgt Icedôme

Met de voorlopige gunning lijkt een eind gekomen aan een soap die begon met het lekken van een advies van externe deskundigen aan de KNSB en NOC*NSF. Het leidde tot een kort geding van Icedôme waarbij de rechter uitsprak dat de KNSB deze week zou moeten gunnen. Volgens KNSB-voorzitter Doekle Terpstra gaat na de Alcatel-week onderhandeld worden met Icedôme om het contract rond te breien. Daarbij gelden twee randvoorwaarden. Icedôme zal duidelijk moeten maken dat de ambitieuze Almeerse plannen “geen luchtkasteel zijn”, en de tempel zal in 2016 klaar moeten zijn.

Commissaris van de Koning in Friesland John Jorritsma heeft eerder al laten weten dat de plannen rond het nieuwe Thialf gewoon doorgaan. De eerste stappen in de aanbestedingsprocedure zijn ook al gezet. Het Zoetermeerse consortium noemt de keuze voor Almere “onbegrijpelijk, onverstandig en ondoordacht”. Nu nog is Thialf hét centrum voor het langebaanschaatsen en Zoetermeer voor shorttrack. In Almere zullen alle vormen van schaatsen een plek krijgen.

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel