nieuws

Uitslag Archiprix International 2013

Geen categorie

De zevende editie van de Archiprix International heeft zeven winnaars opgeleverd. Tijdens het tweejaarlijkse evenement werden in Moskou de beste afstudeerprojecten op het gebied van architectuur, stedebouw en landschapsarchitectuur gekozen. Van de 25 genomineerde jonge talenten, gekozen uit 287 inzendingen uit 76 landen, gingen er zeven naar huis met de Hunter Douglas Award.

Uitslag Archiprix International 2013

 

 

De zeven winnaars van de Hunter Douglas Awards zijn (in alfabetische volgorde):
Andreas Brinkmann (Duitsland)
Hugon Kowalski (Polen)

Yongmin Chen (China)
Greta en Lisa Tiedje (Duitsland)
David Adrian OReilly (Schotland)
Susanna Sepulveda General (Chili)
Almudena Cano Pineiro (Spanje).

 Nominatie Archiprix 2013 Food for Thought

Niels Groeneveld Food for Thought

De Nederlandse nominaties van Niels Groeneveld Food For Thought van de TU/e en Ruth Lanting met SPLASH Mumbai! van de TU/D vielen helaas buiten de prijzen.

De inzendingen zijn gebundeld in het boek Archiprix International Moscow 2013. The world’s best graduation projects. Architecture – Urban design – Landscape, waarvan alle deelnemers een exemplaar ontvingen. Daarnaast zijn de winnende ontwerpen ook te bekijken op www.archiprix.org.

Volgens de jury was er een duidelijke trend waarneembaar: ‘Veel afstudeeropdrachten gaven blijk van een “nieuw sociaal bewustzijn” in de architectuur. Architectuur gaat tegenwoordig niet alleen meer over ontwerpen, maar ook over sociologie, antropologie, duurzaamheid en technische innovatie.’ 

 

Ruth Lanting met Splash Mumbai!

Het evenement is een initiatief van de Archiprix Foundation, een samenwerkingsverband van alle Nederlandse geaccrediteerde masteropleidingen op het gebied van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De stichting wil jonge talenten een platform bieden, excellent afstudeerwerk toegankelijk maken en een inspiratiebron zijn voor een breed publiek. De Archiprix Foundation wordt ondersteund door Hunter Douglas en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Reageer op dit artikel