nieuws

Playboy als inspiratiebron

Geen categorie

In de jaren zestig en zeventig stond de Playboy aan de wieg van de veranderende identiteit van de Amerikaanse man. Seksuele en architecturale fantasieën waren niet van elkaar te scheiden. Minder bekend is hoe het tijdschrift architectuur en vormgeving gebruikte als instrumenten voor het ontwikkelen van deze nieuwe identiteit. Een lezing van architectuurhistoricus Beatrix Colomina op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut geeft hierin inzicht.

Playboy als inspiratiebron

Elementen uit deze tentoonstelling maken deel uit van De Ruïne, het zomerprogramma van Het Nieuwe Instituut dat tot en met 15 september duurt. Deze zomertentoonstelling vormt de overgang naar het komende culturele jaar waarin het instituut gestalte geeft aan zijn nieuwe ambities door acht presentaties is er een parallelprogramma

The Total Interior: Playboy 1953-1979 door Beatriz Colomina

Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam
Datum: woensdag 3 juli 2013
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: 7.50 (studenten 3.00)
Met een ticket heeft u voorafgaand aan de lezing gratis toegang tot de tentoonstelling De Ruïne
Voertaal: Engels
Reserveren en meer informatie: www.nai.nl/content/1445495/LezingColomina

 

Reageer op dit artikel