nieuws

Tips: Design & Build voor ondernemende architecten

Geen categorie

Elke maand publiceert de architect tips voor ondernemende architecten. Deze maand zes tips hoe ontwerpers het beste kunnen omgaan met Design & Buildcontracten.

Tips: Design & Build voor ondernemende architecten

 

 

 

 

Het geïntegreerde contract, en met name Design & Build, vormt voor menig architect de ‘grootste nachtmerrie’ denkbaar. De ontwerpwerkzaamheden worden behoorlijk ingeperkt. Bij opdrachtgevers wint deze manier van aanbesteden echter aan populariteit. Deze organisatievorm biedt namelijk niet alleen zekerheid in termen van planning en kosten, maar ook neemt een externe partij de projectrisico’s over. De geijkte reactie van architecten is te weigeren om binnen deze organisatievorm te werken, of om het ontwerp veel verder uit te werken dan in het contract is afgesproken. Maar de ontwerpstrategie aanpassen en het ontwerpen met zo min mogelijk tekenwerk zijn veel effectievere antwoorden.

De zes tips zijn te lezen in de Architect van mei 2013. 

Reageer op dit artikel