nieuws

Gezocht: gebruikers voor Toren van Oud

Geen categorie

Woningcorporatie Haag Wonen heeft de sleutels van de Toren van Oud aan de initiatiefnemers van The Commons Project overhandigd voor een tijdelijk project. The Commons Project ontwikkelt en verzamelt ideeën voor een nieuwe publieke functie van dit leegstaande Haagse icoon op het terrein van het Gemeentemuseum.

Gezocht: gebruikers voor Toren van Oud

De Engelse term commons betekent in het Nederlands ‘meent’. The Commons Project wil het concept van de Oudhollandse meent nieuw leven inblazen en onderzoekt hoe gemeenschappelijk bezit en gebruik in deze tijd te organiseren zijn. Het team roept iedereen op om met voorstellen te komen voor (tijdelijk) gebruik van de toren in het hart van de internationale zone.

Kunstmanifestatie Ja Natuurlijk

Wie nog inspiratie nodig heeft, kan naar de kunstmanifestatie Ja Natuurlijk komen, in de tuin van het Gemeentemuseum, op de driehoekige footprint van de Toren van Oud. Daar wordt in het voorjaar en in de zomer van dit jaar een ondersteunend programma gehouden met bijeenkomsten, workshops en lezingen over gemeenschap, natuurlijke bronnen en lokale leefomgeving.

Leegstandsafari

Ook organiseert de projectgroep een serie leegstandsafari’s door de toren. De eerste publieke torensafari vindt plaats op 1 juni, onder leiding van ontwerper Henriëtte Waal.

Doel van het onderzoeksproject is om, in samenwerking met omwonenden en potentiële toekomstige gebruikers, een meent in de huidige tijd te realiseren. Het uiteindelijke doel is om een projectplan op te stellen voor gemeenschappelijk gebruik en beheer van de toren en dit namens alle betrokkenen aan eigenaar Haag Wonen en de stad Den Haag aan te bieden.

De driehoekige Toren van Oud werd in 1969 ontworpen door architect J.J.P. Oud en als eerste wolkenkrabber van Den Haag gebouwd.

Ideeën indienen

taak.me

Reageer op dit artikel