nieuws

Rotterdam Rent! geopend

Geen categorie

Vorige week is de nieuw gemarkeerde hardlooproute langs het waterfront van de binnenstad geopend. Het zogenaamde ‘Rondje Bruggen’ is een populair rondje onder hardlopers in de binnenstad van Rotterdam al is het maar om het uitzicht over de skyline, de bruggen en de Maas.

Rotterdam Rent! geopend

 

 

Het parcours kent vrijwel geen onderbrekingen en begeleidt de lopers langs het water met eventueel een extra lus over het Noordereiland. Het ‘rondje bruggen’ is 3500m en met een extra lus op het Noordereiland te verlengen naar 5000m. De bruggen zijn hierin twee hoge obstakels voor afwisseling en extra training. De route is geen formele sportvoorziening maar is er om mensen te verleiden tot bewegen.

De route ‘Rotterdam Rent!’ is gemarkeerd door logo’s en wijzen de looprichting aan maar tevens ook de aansluitingen naar belangrijke straten in de binnenstad. Voor de extra lus op het Noordereiland veranderd de markering van kleur. Langs de route komen later twee extra drinkwatertappunten voor verfrissing. Langs de kade van de Boompjes is een aparte sprintstrook aangelegd als spelelement.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel