nieuws

Presentatie stationsgebied Utrecht

Geen categorie

NS Stations werkt samen met de gemeente Utrecht en GroupA aan de vernieuwing van het stationsgebied. Onderdeel van de plannen is de herinrichting van de Van Sijpesteijnkade. Deze week was er een informatieavond waarin de betrokken partijen de plannen presenteerde.

Presentatie stationsgebied Utrecht

 

De nieuwe van Sijpesteijnkade zal breder worden dan nu, het water van de Leidsche Rijn schuift een aantal meters op. Er komen stroken voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten. Een fietspad naar de stalling van het Stadskantoor krijgt er een aansluiting. De twee bestaande grote lindebomen wil de gemeente inpassen. Hiervoor worden de mogelijkheden onderzocht. Kort langs de waterkant komt een nieuwe rij bomen.

Sijpesteiijnkade Utrecht 

De bouw gaat enkele jaren duren. Eerst moeten de panden aan de Van Sijpesteijnkade worden gesloopt, uitzondering is het monument op nummer 25. De sloop staat op de planning voor 2014 daarna wordt de nieuwbouw in fasen gerealiseerd. Pas daarna begint de herinrichting van de kade.

OV Viaduct Utrecht

 Het HOV-viaduct (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) over de Leidsche Rijn moet eind 2015 gereed zijn. De bussen gaan hier vanaf 2016 overheen rijden. Begin 2014 starten de voorbereidende werkzaamheden.

Bekijk de beelden van de presentatie
Op de website Bouwput Utrecht is de voortgang van het gebied te vinden.

 

Reageer op dit artikel