nieuws

Nominaties Gulden Feniks 2013 bekend

Geen categorie

De genomineerden voor de Gulden Feniks 2013 zijn bekend. De jury heeft deze beoordeeld aan de hand van de criteria duurzaamheid, sublimatie, economie, innovatie en maatschappelijke meerwaarde. De uitreiking vindt plaats op dinsdag 4 juni op PROVADA in de Amsterdam RAI.

Nominaties Gulden Feniks 2013 bekend

De jaarlijkse renovatie- en transformatieprijs van het Nationaal Renovatie Platform (NRP) kende 92 inzendingen. De jury spreekt van een ‘hoge kwaliteit van inzendingen en soms bijzondere oplossingen’. Zij heeft tien projecten genomineerd die naar zij hoopt ‘inzicht geven in de vele kansen die er zijn om het duurzaam gebruik van de bestaande gebouwde omgeving te bevorderen.’

Hieronder volgt de lijst met genomineerden. Foto’s staat onder aan dit bericht.

Categorie Gebiedstransformatie

Strijp-S, Eindhoven
Blaauwlakenblok, Amsterdam

 Nieuwe Binnenweg, Rotterdam

Categorie Renovatie

 Monarch I, Den Haag
Rijksmuseum, Amsterdam
Apollohuis, Amsterdam
Justus van Effen, Rotterdam

Categorie Transformatie

 Metaforum, Eindhoven
Rembrandtparkgebouw, Amsterdam
Museumkwartier, Den Bosch

Klik hier voor een overzicht van alle inzendingen.

Reageer op dit artikel