nieuws

Fotograaf Rien Lous overleden door tragisch ongeval

Geen categorie

Op 4 april 2013 is de Zeeuwse fotograaf Rien Lous (65) om het leven gekomen tijdens het uitoefenen van zijn vak in het Zuid-Bevelandse Ovezande. De geboden hulp bleek niet voldoende om zijn leven te redden.

Fotograaf Rien Lous overleden door tragisch ongeval

 

 

 

Rien Lous was eigenaar van Limit Fotografie en een van de oprichters van de DAPh, de Dutch Architectural Photographers. Hij werkte voor een breed scala aan opdrachtgevers en heeft veel prijzen gewonnen, waaronder de PIA d’Or en publiceerde regelmatig in vakbladen zoals AWM, de Architect, ArchitectuurNL en vele andere.

 Lous_Metz

Centre Pompidou-Metz.Foto Rien Lous/DAPh

Op de dag van zijn overlijden werd in Groningen een DAPh-expositie geopend waar ook werk van hem te zien is. Lous was een allround fotograaf met een voorliefde voor landschappen en architectuur.

Op de site van Rien Lous is een condoleance register geopend.

Reageer op dit artikel