nieuws

Amsterdam University College opgeleverd

Geen categorie

Vandaag is in Amsterdam het Amsterdam University College officieel geopend. Het ontwerp van het nieuwe onderwijsgebouw van 6000 vierkante meter is afkomstig van Mecanoo architecten uit Delft.

Amsterdam University College opgeleverd

 

 

 

Het Amsterdam University College is de gezamenlijke liberal arts and sciences-opleiding van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. De onderwijsinstelling vormt de entree naar het Science Park, het internationale bèta-kenniscentrum in de Watergraafsmeer.

Mecanoo heeft de geknikte daken diagonaal, in noord-zuidrichting gelegd voor een zoldergevoel. Vides vormen het hart van de school zodat er zichtlijnen mogelijk zijn tussen alle verdiepingen. Een monumentale trap verbindt de vides en symboliseert het communitygevoel van haar gebruikers. Bijzondere ruimtes zoals het restaurant, de common room en de studiezaal hebben dubbelhoge puien met prachtig uitzicht op het Science Park.

De gevel van het gebouw is voor een warme uitstraling bekleed met cortenstaal. Het Amsterdam University College is een duurzaam gebouw, met onder andere warmte-koude opslag en betonkernactivering. De mossedum dakbedekking zorgt niet alleen voor isolatie, maar functioneert ook als waterberging.

Reageer op dit artikel