nieuws

Agendatip: Who Cares?

Geen categorie

‘Who Cares?’ is een gratis expositie over de bijdrage van kunstenaars aan een healing environment. Zeger Reyers, Pieter van Splunter en Philip Lüschen tonen hun invalshoek van 18 april tot en met 2 juli bij bkkc in Tilburg.

Agendatip: Who Cares?
????????????????????????????????????

Healing environment, ofwel, de helende kracht van je omgeving, draagt bij aan het fysiek, mentaal en sociaal welbevinden van de gebruikers van een gebouw. De rol van een kunstenaar bij het ontwikkelen van een healing environment kan divers zijn: van het geven van een visie of een rol als kritische beschouwer of inrichter tot maker van een kunstwerk of kunsttoepassing. In de expositie ‘Who Cares?’ laten drie makers zien hoe er dat in de praktijk uit ziet.

Zeger Reyers en Pietertje van Splunter (samen Broos) doen met de installatie ‘Nurse-Log’ onderzoek naar uitsluitend natuurlijke elementen en acties die een helende kracht zouden kunnen hebben. Hierover zijn vele boeken geschreven, en daar zijn ze begonnen met hun inventarisatie. Het werk dat te zien is, bevat vier aspecten waaronder een autonome, prettig ervaarbare kunsttoepassing, met een potentieel helende werking. Kunstobjecten met een glimlach.

The Cure Company, van oprichter Philip Lüschen, is een nieuwe speler op het gebied van helende toepassingen en lanceert tijdens ‘Who Cares?’ Birdophone. Birdophone streamt live vogelzang van buiten naar binnen en creëert hier een stress verlagende en rustgevende omgeving. Birdophone is eenvoudig te integreren in elke ruimte en transformeert deze met gemak tot een healing environment.

Inspiratiemiddag

Naast de expositie organiseert bkkc een inspiratiemiddag met sprekers als Martijn Engelbregt (BETER consortium) over de kunst van gezondheid, Jan Willem Kessener (Rijnstate Ziekenhuizen) met een praktijkvoorbeeld en undercover presentaties van makers bij zorginstellingen.

Reageer op dit artikel