nieuws

Wiel Arets geïnstalleerd in Chicago

Geen categorie

Wiel Arets wordt vandaag officieel geïnstalleerd als decaan van het Illinois Institute of Technology (IIT) van het College of Architecture (CoA) in Chicago.

Wiel Arets geïnstalleerd in Chicago

Arets is al in augustus vorig jaar met zijn werkzaamheden begonnen, maar vandaag is de officiële inhuldiging. Zijn intreerede vindt plaats tijdens een internationaal symposium, waar hij zijn visie ‘Rethinking Metropolis’ zal presenteren. Hier wordt ook ‘NOWNESS’ uitgebracht: de eerste publicatie van de opleiding sinds deze onder Arets’ leiding staat.

 

Wiel Arets wordt in Chicago gezien als een architect-leraar-industrieel ontwerper-theoreticus-urbanist die bekend staat om zijn academisch vooruitstrevende onderzoek en zijn hybride ontwerp-oplossingen.

Objectieve ‘Bauschule’ voor de eenentwintigste eeuw

Architectuurcriticus Kenneth Frampton: “De aanstelling van de gelauwerde Nederlandse architect Wiel Arets in het bestuur van het IIT College luidt een geheel nieuw tijdperk in in de evolutie van deze instelling, vooral omdat Arets’ dapperheid als architect én opvoeder al lang geleden is bewezen. De pedagogische verschuiving die inherent is aan zijn toetreding, maakt dat het IIT met hernieuwde kracht zijn rol zal kunnen opeisen als objectieve ‘Bauschule’ voor de eenentwintigste eeuw.”

Mies van der Rohe

Arets is de tweede Europese architect die leiding geeft aan het instituut. Zijn Europese voorganger is Ludwig Mies van der Rohe, die het instituut oprichtte en leidde van 1938-1958.

Reageer op dit artikel