nieuws

Slag om Nederland over welstand

Geen categorie

In de aflevering van 18 maart ging de Slag om Nederland over welstand. Nederland spant de kroon als het om welstand gaat. Welstandscommissies zijn door gemeentes ingesteld om de normering te controleren. Bij een afwijkend idee of uitvoering start de bureaucratie en kom je in ambtelijke molens terecht.

Slag om Nederland over welstand

 

Dat ondervond een huiseigenaar in Oss, die de moed had zijn dakpannen groen te verven. Volgens de vlijtige normencontroleurs een ‘welstandsexces’, dat op straffe van 6000 euro moest worden teruggeschilderd in oorspronkelijke toestand. En dat terwijl de overgrote meerderheid van de Ossenaren totaal geen problemen heeft met de kleurstelling van de dakpannen.

 Slag om Nederland - Welstand 

In de Slag om Nederland zien we waarom welstandscommissies beter weten hoe huizen eruit moeten zien dan individuele burgers. En waarom is de gifgroene daklijst van het bedrijfsgebouw pal naast het gemeentehuis wel toegestaan?

 Slag om Nederland, Ned 2. 20.25-20.55. Op zaterdag 23 maart wordt deze uitzending herhaald.

Reageer op dit artikel