nieuws

Permanente overkapping zwembad De Krommerijn

Geen categorie

Jeanne Dekkers Architectuur werkt aan de renovatie van het enige openluchtzwembad in Utrecht, De Krommerijn. Om het zwembad het hele jaar te gebruiken wordt in de winter een opblaashal over het bad geplaatst. Bij de renovatie is gekozen voor een meer permanente en duurzamere oplossing, een te openen, met lucht gevuld kunststof dak, met sterk isolerende kwaliteiten.

Permanente overkapping zwembad De Krommerijn

Als inspiratiebron voor het nieuwe bad koos Jeanne Dekkers Architectuur de bijzondere ligging van het bad aan de Oude Rijn, een plek met duidelijke sporen van de Romeinse tijd. Het ontwerp voorziet in een omloop van het bad met zuilen die het te openen dak dragen. Deze omloop kan tevens als tribune dienen bij wedstrijden.

Reageer op dit artikel