nieuws

Groene initiatieven

Geen categorie

Verschillende gemeenten gaan aan de slag met groene initiatieven. Zo is in het Leidse stationsgebied gestart met de aanleg van een tijdelijke kweektuin. Dordrecht gaat braakliggende terreinen inrichten met ‘tijdelijke natuur’ en is Urban Farming van de gemeente Hilversum onder het motto ’De Groenten uit Hilversum’ bezig met het opzetten van ’mini-akkertjes’.

Groene initiatieven

 

Leiden

In de kweektuin kunnen Leidenaren bomen planten die mogelijk later een andere plek krijgen in het nabijgelegen Singelpark. De gemeente Leiden wil het stationsgebied aantrekkelijker maken. In de komende tien à vijftien jaar wordt het gebied stapsgewijs ontwikkeld. De locatie van de kweektuin is een van de belangrijkste ontwikkelkavels bij het treinstation. De locatie wordt gezien als een belangrijke entree van de stad.

Dordrecht

Dordrecht gaat braakliggende terreinen inrichten met ‘tijdelijke natuur’. Gedacht wordt aan het inzaaien met gras of veldbloemen en de aanleg van moestuintjes of een speelplek. Dordrecht heeft 20.000 euro uitgetrokken om op proef vier van die terreinen van tijdelijke natuur te voorzien. De bedoeling is dat omwonenden zich daarna over de lapjes grond ontfermen.

Hilversum

’De Groenten uit Hilversum’ van Urban Farming 035 bestaat uit  druk ’mini-akkertjes’ die verspreidt in de mediastad komen. Urban Farming 035, ontsproten uit Hilversum Verbonden, propageert kleinschalige stadslandbouw. Groenten worden niet in grote hoeveelheden in de volle grond geplant, maar in verplaatsbare, gemakkelijk in elkaar te zetten bakken. Dat kan op het dakterras, in het groene perk voor de huizen, op (tijdelijk) braakliggende terreinen of schoolpleinen.

Reageer op dit artikel