nieuws

Sporthogeschool met luxe spa uitstraling

Geen categorie

De Fontys Sporthogeschool is een onderdeel van een uitgestrekt ensemble aan sportaccommodaties aan de zuidkant van Eindhoven. Het ontwerp van Mecanoo is bovenal een sociale prestatie.

Sporthogeschool met luxe spa uitstraling

 

 

Het gebouw vervult een verbindende functie op het sportlandgoed Genneper Parken. Zowel de directe buren als scholen en sportverenigingen uit de omgeving profiteren van het nieuwe Fontys-onderkomen.

De vierkante kavelvorm stelde Mecanoo in staat compact te bouwen en leverde een rustige, orthogonale plattegrond op die ondanks de dynamische functie een serene atmosfeer weet te bewerkstelligen, maar nergens saai wordt.

Fontys Mecanoo 

Uitgekiende diagonale zichtlijnen bieden een blik op trainende sportlijven. Dat is het meest zichtbaar in de enige van de vijf sportzalen op de begane grond. Het hele gebouw is voorzien van afbeeldingen van sporters en belijning, zowel in het interieur als het exterieur. Binnen als kleurrijk lijnen- en cijferpatroon op alle vloeren en wanden, en als contourafbeeldingen op de lockers. Buiten zijn vergelijkbare afbeeldingen een integraal onderdeel van het gevelmetselwerk.

Lees meer in het artikel van Maarten Willems in de Architect van februari 2013.

Reageer op dit artikel