nieuws

Universiteit Utrecht start Masterclass Bouwrecht

Geen categorie

Op 1 februari 2013 opent de nieuwe Masterclass Bouwrecht aan de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht (UU). Initiatiefnemer van de Masterclass Bouwrecht is de voorzitter van de Raad van Arbitrage voor de bouw, Klaas Mollema.

Universiteit Utrecht start Masterclass Bouwrecht

 

 

Elf organisaties ondersteunen het initiatief als partner. Deze bestaan uit een mix van advocatenkantoren, bouwbedrijven, gemeente Utrecht, Raad van Arbitrage en Bouwend Nederland. De masterclass is voor studenten van zowel binnen als buiten de Universiteit Utrecht die ongeveer de helft van hun studiepunten hebben behaald in een master die aansluit op bouwrecht, zoals privaat, notariaat, bestuursrecht en Europees recht.

De masterclass is een duaal traject: twaalf studenten volgen 28 dagen college en lopen twee keer acht weken stage bij twee van de partnerorganisaties. Op deze manier doen zij een combinatie van praktische en theoretische kennis op van het bouwrecht. Het programma omvat zowel bestuursrecht als privaatrecht en  ook onderdelen van Europees recht (staatssteun, aanbesteding). 

Reageer op dit artikel