nieuws

VKG Architectuurprijs 2009

Geen categorie

Architectenbureau Boparai Associates uit Oostzaam mag zich winnaar noemen van de VKG Architectuurprijs 2009. Het project ‘Archipel Eiland Paros’ in Hoofddorp is volgens de jury “een voorbeeld van vooruitstrevend bouwen met kunststof”, met name de opmerkelijke geveldetaillering van de 27 woningen en de levendige architectuur in combinatie met de kleinschaligheid van de wijk trok de bijzondere aandacht.

VKG Architectuurprijs 2009

De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie kent jaarlijks de architectuurprijs toe aan een nieuwbouw, of renovatieproject dat recent is opgeleverd en waar op esthetische wijze gebruik is gemaakt van kunststof gevelelementen, -kozijnen, ramen en deuren.

Uit de achttien inzendingen koos de jury onder leiding van Albert Zegelaar, directeur van de VKG, negen zeer diverse projecten die doorgingen naar de volgende ronde. Boparai Associates ontving de eerste prijs met ‘Archipel Eiland Pharos, 27 eilandwoningen in Hoofddorp. Doordachte detaillering en het gebruik van materialen en kleuren maakt van het project een voorbeeld hoe er vooruitstrevend met kunststof kan worden gebouwd. De tweede prijs ging naar Architectenbureau Rudy Uytenhaak met haar project ‘Woningen winkels vrijheidswijk’ in Leeuwarden. ‘City Campus Max’ door Klunder architecten was goed voor de derde prijs. Eervolle vermeldingen gingen naar ‘De Woonvelden en De Strip’ in Heerhugowaard door INBO architecten en naar ‘De Pyloon’ in Amersfoort, ontworpen door Molenaar & Van Winden architecten uit Delft.

Reageer op dit artikel