nieuws

Zwarte Parel wint AM NAi prijs 2012

Geen categorie

De verbouwing van een Rotterdamse ‘kluswoning’ naar ‘De Zwarte Parel’ heeft de AM NAi prijs 2012 gewonnen. Zecc Architecten en Studio Rolf.fr winnen het prijzengeld van € 10.000. Uit het juryrapport: “Het project is inventief, experimenteel en gedurfd; het laat nieuwe mogelijkheden zien. De Zwarte Parel is oprecht een inspirerend project voor alle jonge architecten.”

Zwarte Parel wint AM NAi prijs 2012

 

 

De AM NAi prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. Dit keer is de Zwarte Parel uitgeroepen tot het beste project dat tussen 2010 en 2012 door een jonge architect is gerealiseerd.

Vier nominaties

Uit de 49 projecten waren naast de Zwarte Parel nog drie andere projecten genomineerd: de Noorderparkbar (Amsterdam) van bureau SLA en Overtreders W, Het Schieblock (Rotterdam) van ZUS en de Faculty Club (Tilburg) van Shift Architecture Urbanism. Deze ontwerpers winnen elk € 1.000.

De Faculty Club door Shift Architecture Urbanism Fotograaf René de Wit  

De jury

Dit jaar bestond de jury uit Mariet Schoenmakers (directeur van AM Concepts), Ole Bouman (directeur van het NAi), Yvonne Farrell (Grafton Architects, Ierland, winnaar Silver Lion for best promising practice), Loes Veldpaus (architectuurhistoricus), Olivier Thill (Atelier Kempe Thill, winnaar AM NAi prijs 2010), en Erikjan Vermeulen (Concrete, winnaar AM NAi prijs 2010).

LAi 2011

Een jaar geleden wonnen Studio Rolf.fr en Zecc Architecten al De Lensvelt de Architect interieurprijs 2011. In de gezellig drukke en feestelijk ingerichte RDM Campus te Rotterdam namen Rolf Bruggink en Marnix van der Meer de LAi-prijs ter waarde van €12.000 in ontvangst.


De Zwarte Parel  Fotograaf Frank Hanswijk Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel