nieuws

NedPhO-Koepel opent haar deuren

Geen categorie

Morgen wordt de (voormalige) Gerardus Majellakerk aan het Obiplein in Amsterdam officieel geopend als NedPhO-Koepel. De monumentale koepelkerk uit 1925 biedt sinds september onderdak aan het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Architectenbureau Van Stigt en Zaanen Spanjers Architecten tekenden voor het ontwerp.

NedPhO-Koepel opent haar deuren

 

De afgelopen jaren is door Architectenbureau J. van Stigt en Zaanen Spanjers Architecten en opdrachtgever Stadsherstel intensief gewerkt aan het gebouw om het geschikt te maken als thuisbasis van het orkest. Belangrijk onderdeel van de verbouwing, uitgevoerd door Peutz,  is het akoestische ontwerp van de centrale orkestrepetitieruimte, inclusief ruim 200 stoelen voor luisteraars.

 Koepel 

Rondom de centrale repetitieruimte kijken de directie en het ondersteunend personeel van achter nieuw geluidisolerend glas uit op het orkest. In de west’vleugel’ zijn kleedruimten, dirigent- en solistenruimten en enkele oefenruimten ondergebracht. De oostvleugel is (ongewijzigd) verhuurd aan derden. Om in deze kantoren geluidoverlast nog meer te beperken staat er voor deze beglazing een enorme tweede glazen pui die tevens de achterwand voor het orkest is.

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel