nieuws

Nationaal Ontwerp Archief binnenkort online

Geen categorie

Op 18 december wordt het Nationaal Ontwerp Archief (NOA) overgedragen aan Het Nieuwe Instituut voor architectuur, design en e-cultuur. Vanaf die datum is de interface online te raadplegen. Het NOA is een centraal digitaal overzicht van de verspreide collectie ontwerp-erfgoed in Nederland.

Nationaal Ontwerp Archief binnenkort online

 

 

 

Archieven, museale collecties en biografische gegevens van 500 Nederlandse ontwerpers, galeries, verenigingen, bureaus en bedrijven zijn, gecombineerd met afbeeldingen, in de interface te vinden. Zo ontstaat een extra venster op de Nederlandse collectie vormgeving. Daarnaast geeft het NOA talloze betekenisvolle dwarsverbanden en verwijzingen naar erfgoedinstellingen, archiefinventarissen, museumcollecties en afbeeldingen.

Je kunt filteren op soort materiaal (foto’s, brieven, ontwerptekeningen, maquettes  Je kunt gericht specifieke archieven en collecties vinden maar je ook laten meevoeren en verrassen door de historische feiten van het rijke Nederlandse ontwerp-erfgoed.

Er online archief kan worden aangevuld met data en verblijfplaatsen. Je kunt ook je archief aanmelden via het loket NOA voor opname in de database. 

Premsela coördineert het Nederlandse design en mode-erfgoed via het Nationaal Ontwerp Archief (NOA). De interface van het NOA is ontwikkeld samen met Picturae.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel