nieuws

Bouwstart woonvoorziening Landlust

Geen categorie

De Key start met de bouw van een woonvoorziening voor mensen met psychiatrische problemen bij boerderij Landlust in Diemen. Zorginstelling Cordaan biedt hier na oplevering 24 cliënten beschermd wonen. De boerderij en de oude stallen worden gerenoveerd en in gebruik genomen voor dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Architectenbureau K2 uit Amsterdam tekende voor het ontwerp.

Bouwstart woonvoorziening Landlust

De transformatie van Landlust tot Stadslandgoed wordt door Architectenbureau K2 gecombineerd met recreatie. Er komt een biologische kwekerij, een theetuin en een winkeltje waar 40 clienten in dagbesteding kunnen werken. In het winkeltje zijn tuinplanten en biologische producten te koop. De clienten werken ook mee in de catering voor bewoners en medewerkers van Landlust. 

Landlust 

Op het stadslandgoed kunnen bezoekers een kijkje nemen op de boerderij of gebruik maken van de theetuin. Op het naastgelegen grasland loopt kleinvee. Vanaf de boerderij wordt een wandelpad naar het Diemerbos aangelegd.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel