nieuws

Aanwinsten voor NAi

Geen categorie

Palmbout Urban Landscapes heeft met het NAi een overeenkomst getekend om in termijnen hun archief te schenken. Volgens directeur Ole Bouman heeft het bureau een pioniersrol in het denken over de stad als verstedelijkt landschap. Palmbout is onder andere bekend van het stedebouwkundig ontwerp van Prinsenland in Rotterdam, Ypenburg in Den Haag en IJburg in Amsterdam.

Aanwinsten voor NAi

Ook met andere Nederlandse architecten heeft het NAi recentelijk afspraken gemaakt over verwerving: zo wordt de collectie aangevuld met delen van de archieven van architecten Pi de Bruijn en Sjoerd Soeters. Bovendien heeft Herman Hertzberger, de éminence grise van de Nederlandse architectuur, verklaard zijn archief bij het NAi te willen onderbrengen. Hiermee komen voor onderzoekers en andere geïnteresseerden belangrijke architectuurbronnen uit de periode 1965 tot heden beschikbaar.

De collectie van het NAi is (inter)nationaal befaamd als onderzoekscollectie en bevat archieven van grote namen uit de Nederlandse architectuur, zoals Berlage, Van Doesburg, Oud, Rietveld en Dudok. Het verwerven van nieuwe archieven is en blijft van groot maatschappelijk belang.

Reageer op dit artikel