nieuws

Duurzame Oppervlakte Exploitatie (D.O.E.!)

Geen categorie

Ons land is vol, maar er blijft nog een zee aan ruimte die we duurzaam kunnen ontwikkelen. Daken, gevels en wegen, maar ook geluidswallen, dijken, daken van schepen en ondergrondse oppervlakken kunnen worden geëxploiteerd .

Duurzame Oppervlakte Exploitatie (D.O.E.!)

Deze oppervlakten vervullen nu één functie. Het Platform Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) wil zoveel mogelijk extra functies aan oppervlakken toevoegen, voor de productie van duurzame energie en voedsel, de zuivering van vervuilde lucht (CO2, fijnstof en NOx), wateropvang, het tegengaan van hittestress, enzovoorts.  

Zo vergroot de opbrengst van de oppervlakken en kunnen we er geld mee verdienen. We worden onafhankelijker van de stijgende energieprijzen, creëren werkgelegenheid en bouwen aan een duurzame stad waar het goed toeven is.

Bekijk hier de stop motion video

Ken je een oppervlak dat staat te springen om duurzaam geëxploiteerd te worden? Laat het weten via twitter: @DuurzameOpEx en #doex

 

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel