nieuws

Bekkering benoemd tot hoogleraar Architectural Design and Engineering

Geen categorie

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft ir. Juliette Bekkering (1963) benoemd tot hoogleraar Architectural Design and Engineering (ADE) aan de faculteit Bouwkunde. Zij treedt aan op 1 januari 2013.

Bekkering benoemd tot hoogleraar Architectural Design and Engineering

 

 

 

Bekkering combineert verschillende talenten, zo is zij naast ontwerper ook vormgever.  Haar onderzoek richt zich op de totstandkoming van gebouwen met een herkenbare identiteit, ontstaan door een methodisch beroep op bouwkundige structuur, functionele scenografie en sculpturale vorm.

Bekkering gaat leiding geven aan de leerstoelgroep ADE en vorm geven aan het door deze groep verzorgde onderwijs en onderzoek, terwijl ze ook managementtaken zal vervullen.

Oeuvre

Bekkering richtte haar eigen bureau op in 1997, Juliette Bekkering Architecten. In 2005 werd het bureau omgedoopt tot Bekkering Adams Architecten, dat zij samen met Monica Adams leidt. Bekende werken zijn onder meer het hoofdkantoor  Benelux voor het modemerk Esprit in Amstelveen, en diverse scholen zoals basisschool De Schatkamer te Zwolle en het ensemble Bloemershof met praktijkschool ‘de Tender’ en brandweerkazerne en sportfaciliteiten te Dieren. Eveneens van het bureau zijn de ontwerpen voor de brandweerkazerne Vlissingen-Middelburg, het deelgemeentekantoor Feijenoord en het Boostergemaal oost en het Datacentrum Rijksgebouwendienst.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel