nieuws

Uitslag Audi Urban Future Award 2012

Geen categorie

Höweler +Yoon architects (Eric Höweler en Meejin Yoon) uit Boston zijn de winnaars van de AUDI Urban Future Award 2012. Het voorstel komt met een platform en een operationeel systeem die de mobiliteit in goede banen moeten leiden, Shareway genoemd.

Uitslag Audi Urban Future Award 2012

Het platform structureert de relaties tussen eigendom en toegankelijkheid (access) opnieuw. Dit moet het mogelijk maken dat mensen voor hun verplaatsingen gebruik kunnen maken van efficiënte netwerken, zonder dat ze noodzakelijk auto’s of huizen hoeven te bezitten.

 

Het voorstel borduurt voort op het winnende plan van Jurgen Mayer H. uit de vorige editie van deze prijsvraag. Door de fysieke infrastructuur te combineren met slimme digitale netwerken, kunnen de structuren van steden worden hervormd en aangepast.

Audi 

De Audi Urban Future Award is afgelopen donderdag in Istanbul uitgereikt. Gezocht werd naar een visie op de stad van morgen en dan vooral de manier waarop mensen in de toekomst in metropolen leven en werken.  Höweler+Yoon Architecture versloeg met het winnende plan CRIT uit Mumbai, NODE Archtecture Urbanism (Chinese Pearl River Delta), Superpool (Istanbul) en  Urban-Think Tank (Šao Paulo).

Reageer op dit artikel