nieuws

Ontwerperscollectief vindt opdrachtgever door prijsvraag

Geen categorie

Living My House, een internationaal ontwerperscollectief heeft in een zoektocht naar opdrachtgevers het proces opdrachtgever zoekt architect omgedraaid en zijn zelf actief op zoek gegaan naar de meest duurzame en sociale opdrachtgever. Winnaar Ecodorp Gaasterland ging met de prijs, 50 uur aan ontwerp- en onderzoekskosten aan de haal.

Ontwerperscollectief vindt opdrachtgever door prijsvraag

 

 

 

De initiatiefnemers van Mooi Gaasterland kijken samen met Living My House hoe zij het landgoed in het Friese Rijse kunnen omvormen tot Nederlands eerste ecodorp. Nadat de ruimtelijke aspecten zijn onderzocht,vertaalt het collectief dit naar een realistie-model. 

Voor ‘goede tweede’ Dorpscentrum De Til in Leek zoekt het ontwerperscollectief naar een manier om samen met alle betrokken partijen een bijdrage te leveren die van toegevoegde waarde is voor het hele dorp.

In de visie van Living My House spelen opdrachtgevers een cruciale rol. “We hebben mensen nodig, om kennis en kunde te ontwikkelen. Samen kijken we naar het gebruik, om zo passende woon- en/of werkomgeving te ontwikkelen die met de seizoenen en een mensenleven meegroeien.” Living My House bestaat uit de architecten Maartje ter Veen (Groningen), Hanne Klæbo (Bergen), Geir Eide (Groningen) en architectuurhistoricus Madelief ter Baak (Berlijn).

Reageer op dit artikel