nieuws

Nominaties VKG Architectuurprijs en VKG Renovatieprijs 2012 bekend

Geen categorie

De nominaties voor de VKG Architectuurprijs en de VKG Renovatieprijs 2012 zijn bekend. De prijzen worden ieder jaar toegekend aan bouwprojecten waar kunststof gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) op esthetische wijze onderdeel uitmaken van het ontwerp. Er zijn dit jaar prijzen in drie categorieën: de VKG Architectuurprijs, de VKG Renovatieprijs en de VKG Publieksprijs.

Nominaties VKG Architectuurprijs en VKG Renovatieprijs 2012 bekend

 

Nominaties VKG Architectuurprijs

Loevenhout in Utrecht, De Zwarte Hond
Toren E, De Elbe in Maassluis,Theo Verburg Architecten
Woonzorgcomplex en Kulturhus De Kaleidoskoop in Nieuwkoop , LEVS architecten

Nominaties VKG Renovatieprijs

Duurzaam wonen op maat – 6 woningen Freesialaan in Leende, De Loods architecten en adviseurs
Basisschool De Springplank in Leek, architektenburo KLAMER
Hoeksch Lyceum in Oud –Beijerland, Valtos architecten en adviseurs

Jury

De jury voor deze zevende editie bestaat uit Harm Tilman, hoofdredacteur de Architect, Albert J. Zegelaar, directeur VKG, Tom Frantzen (FRANTZEN et al architecten), Hans van Heeswijk (Bestuurslid BNA) en Rick Wessels (biq stadsontwerp).           

VKG Architectuurdag

De winnaars worden op 4 december tijdens de gratis bij te wonen VKG Architectuurdag in de Hermitage in Amsterdam bekendgemaakt. Het evenement wordt samen met het tijdschrift de Architect georganiseerd. Vooraf bepaalt het publiek welk project winnaar is in de categorie VKG Publieksprijs. Stemmen kan via de website van VKG, www.vkgkozijn.nl

Winnaars 2011

De Keyzer in Amsterdam van FRANTZEN et al architecten was de winnaar van de VKG Architectuurprijs 2011. De VKG Renovatieprijs ging naar Renovatiecomplex 40, een opdracht van Stadgenoot aan KAW architecten en adviseurs. De publieksprijs werd in de wacht gesleept door het IJburg College, een ontwerp van LIAG architecten en bouwadviseurs.

De nominaties zijn te bekijken op de website http://www.vkgkozijn.nl/particulieren/vkg-publieksprijs/. Je kunt hier ook stemmen voor de VKG-Publieksprijs. Dat kan tot 5 november.

 

Reageer op dit artikel