nieuws

Nominaties Audi Urban Future Award

Geen categorie

Vijf architectenbureaus dingen mee naar de eindoverwinning van de Audi Urban Future Award. Tijdens de gelijknamige tentoonstelling tonen de genomineerden hun visie op de stad van morgen en dan vooral de manier waarop mensen in de toekomst in metropolen leven en werken. De winnaar wordt op 18 oktober bekend gemaakt.

Nominaties Audi Urban Future Award

 

 

Genomineerd zijn:

CRIT uit Mumbai,
Höweler+Yoon Architecture (Boston/Washington),
NODE Archtecture & Urbanism (Chinese Pearl River Delta),
Superpool (Istanbul)
Urban-Think Tank (Šao Paulo)

Elk bureau presenteert tijdens de expositie in Istanbul die tot en met 26 oktober is te bezoeken, zijn plannen in een eigen ruimte. Bezoekers worden daarbij in eerste instantie ‘meegenomen’ naar de situatie van nu zoals het drukke wegennet van Mumbai en de puur functionele infrastructuur van de Chinese Pearl River Delta. Bovendien zien de bezoekers waarom ‘the American Dream’ tussen Boston en Washington verloren is gegaan én hoe hij weer tot leven kan komen. Ook ondervinden ze de herrie en de verkeerschaos van Šao Paulo en Istanbul.

Op basis van de tentoonstelling in Istanbul wijst de jury met leden uit verschillende disciplines op 18 oktober de winnaar van de Audi Urban Future Award aan. Voor het winnende bureau ligt een cheque van € 100.000 euro klaar. Dit bedrag geldt als startschot voor de concrete invulling van het idee. Bovendien wordt er op basis van het winnende ontwerp een gedetailleerd ‘City-dossier’ samengesteld met gegevens over demografie, infrastructuur en middelen.

  

Reageer op dit artikel