nieuws

Duurzame renovatie gebouw Stichting Milieu Educatie en Kinderboerderij (MEK)

Geen categorie

De stichting Milieu Educatie en Kinderboerderij (MEK) viert dit jaar haar twintigjarige bestaan op de locatie aan de Veerseweg te Oosterhout. Twintig jaar intensief gebruik van het gebouw heeft zijn sporen nagelaten. In 2011 is daarom besloten de locatie een grondige opknapbeurt te geven. Diverse partijen leveren een bijdrage aan de duurzame renovatie, die binnenkort van start gaat.

Duurzame renovatie gebouw Stichting Milieu Educatie en Kinderboerderij (MEK)

Het centrumgebouw is ontworpen vanuit bouwbiologische ontwerpprincipes en gerealiseerd met mens- en diervriendelijke materialen. De inzet van duurzame energie en het creëren van een gezonde leefomgeving voor kinderen en hun begeleiders speelden daarin een centrale rol.

Green Deal

Diverse partijen leveren een bijdrage aan de renovatie. Knauf Insulation gaat de gebouwschil energiezuiniger maken, er zijn nieuwe zonnecelpanelen geleverd en Jaga Nederland heeft zich bereid verklaard om de verwarming van het gebouw te verbeteren. De betrokken partijen brengen kennis, kunde, ervaring en relaties in vanuit een Green Deal met de gemeente Oosterhout. Het stichting MEK is gestart met fondsenwerving om het plan van aanpak te kunnen realiseren.

Reageer op dit artikel