nieuws

Shopping 1 in Genk ondergaat opknapbeurt

Geen categorie

Het Belgische B-Architecten is in de arm genomen om het eerste shoppingcentrum Shopping 1 uit 1968 in Genk uit te breiden en te vernieuwen.

Shopping 1 in Genk ondergaat opknapbeurt

 

 

 

 

Op de huidige parkeerzone aan de Europalaan komt een nieuw gebouw met winkelruimtes en een parkeergebouw op de verdiepingen. De twee nieuwe toegangen in het ontwerp van B-Architecten aan de Europalaan zullen samen met de bestaande toegangen de vernieuwde shopping verankeren in het stedelijk weefsel van Genk.

In de gevel ontstaat een wisselend spel van invallend zonlicht afhankelijk van het moment van de dag. Door een herschikking van de winkels, ontstaat er een ruime patio en een lichtstraat in de winkelstraat.

Met de vernieuwing wil Genk de stad als winkelstaat op de kaart zetten. De oplevering is naar verwachting eind 2014. 

Reageer op dit artikel