nieuws

Paul de Ruiter wint opdracht hoofdkantoor Fluor

Geen categorie

Paul de Ruiter is samen met Dura Vermeer de winnaar van de Design & Build competitie voor het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van Fluor. De winnende combinatie gaat ook zorg dragen voor de herontwikkeling van de bestaande huisvesting in Haarlem.

Paul de Ruiter wint opdracht hoofdkantoor Fluor

 

Het nieuwe hoofdkantoor, waarvan Fluor ook de eigenaar wordt, komt op steenworp afstand te liggen van Schiphol, op het duurzame bedrijvenpark de Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp. De nieuwe huisvesting, met een omvang van 20.000 m2 bvo, zal ruimte bieden aan 900 arbeidsplaatsen.

Fluor wil door de nieuwe huisvesting nog beter kunnen inspelen op de grootschalige internationale vragen die zij krijgen op het gebied van zowel petrochemische als duurzame energiewinning. Bij het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor is de werkwijze van Fluor, waarbij in zeer grote projectteams aan complexe projecten wordt gewerkt, een leidend principe geweest. Het gebouw vervult een belangrijke rol in het verbinden van alle medewerkers.

Fluor 

In het ontwerp stelt Architectenbureau Paul de Ruiter de medewerker centraal. Zo zijn bijvoorbeeld alle werkvloeren optimaal georiënteerd op de zon, waarbij de gevel zo is ontworpen dat daglicht zoveel mogelijk binnen komt zonder lichthinder of opwarming te veroorzaken. Er wordt naar gestreefd het BREEAM Very Good certificaat te behalen. Op het dak komt 2.000 m2 aan zonnecellen, een Warmte- en Koude-Opslag (WKO) draagt zorg voor de verwarming en de koeling van het gebouw.

Medio 2013 wordt met de bouw gestart. Fluor zal naar verwachting in de eerste helft van 2015 naar Hoofddorp verhuizen.

Reageer op dit artikel