nieuws

Ontwikkelingsplan Parkstad in gang

Geen categorie

De provincie Limburg en de gemeenten van Parkstad Limburg rond Heerlen hebben ingestemd met de intentieovereenkomst IBA Parkstad 2020. Daarmee is de trein naar een eigen Internationale Bau Ausstellung (IBA) op gang gezet, maakte Parkstad Limburg bekend.

Ontwikkelingsplan Parkstad in gang

 

 

 

 

Een IBA is een in Duitsland beproefd acht- tot tienjarig ontwikkelingsprogramma voor steden en regio’s. Zo zorgde de IBA Emscher Park voor nieuwe invullingen van oude industriële complexen in het Ruhrgebied.

Een IBA Parkstad kan een impuls geven aan de herstructurering van het vastgoed en het versterken van de economische structuur. De bij het initiatief betrokken overheden gaan minimaal 45 miljoen euro bij elkaar sprokkelen.

Bron Cobouw

Reageer op dit artikel